ramecek
hlavicka
ramecek
ramecek

Akce


  Snow Hill 2008  -  30.12.2008  
Název akce: Snow Hill 2008
Datum konání: Od: 30.12.2008      Do: 31.12.2008
Místo konání: Chřiby
Typ akce: Ostatní - survival
 
Zpráva: Dne 30.12.2008 až 31.12.2008 se konal dvoudenní pochod jednotky, kterým se jednotka rozloučila s koncem roku. Jelikož se jednalo o tzv. ,,HOOAH akci,, tedy akci, která se domluvila na poslední chvíli, se zúčastnili pochodu jen 4 členové jednotky + jeden bývalý člen, se kterým se nadále udržují přátelské vztahy.
Výchozím bodem pochodu, byla obec Kostelec u Kyjova a cílovým bodem kopec Bradlo v Chřibech.
Protože jsme, ale vyrazili o několik hodin později, než bylo plánováno, byli jsme donuceni v průběhu pochodu změnit cíl na lom u Paní háje, který se nachází cca 2 km pod Bradlem. Zde jsme dorazili již za tmy kolem 1900 hod. Jelikož se v lomu nacházelo ohniště, využili jsme této příležitosti a rozdělali si oheň k vysušení propoceného oblečení a zahřátí sebe sama, protože se teplota kolem 2300 hod. začala pohybovat pod - 10 st. Celsia. Spali jsme tzv. ,,pod širákem,, tak jsme byli za tento oheň docela vděčni. Druhý den kolem 0800 jsme vyrazili zpět do výchozího bodu pochodu.
Nutno podotknout, že se nejednalo o vojenskou akci jednotky ani o jinou akci prestižního charakteru, ikdyž jsme sebou měli zbraně a jiné vybavení vojáka. Bral se ohled na klimatické podmínky, z toho důvodu si účastníci volili další individuální výbavu, takže jsme se nevyhnuli odlišným pokrývkám hlavy apod.
Fotky naleznete v sekci galerie - Snow Hill.
 
Zprávu napsal: SSG Kročil, Tomáš
Zprávu upravil: SGT Zeman, Ondřej

ramecek
Copyright © 10th Mountain Division KVH | Design by Mich@el, Web by Codel
ramecek
ramecek
ramecek
USAREUR(cz)

ramecek